HDP'li Başkan serbest bırakıldı

Batman'da, suç ve suçluyu övdükleri, örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan HDP İl Başkanı Çifçi, DBP İl Eş Başkanı Ayşe Ağılgat'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Batman'da suç ve suçluyu övdükleri, örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı Mahmut Çiftçi  ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Ayşe Ağılgat'ın  da arasında bulunduğu 5 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 5 kişi, Batman Bölge Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Çitçi hastane önünde açıklamalarda bulundu.

Aydınlıkevler Mahallesi'nde "Öcalan'a Özgürlük" kampanyasıyla ilgili çalışma yürüten HDP İl Başkanı Mahmut Çifçi, DBP İl Eş Başkanı Ayşe Ağılgat, HDP İl Yönetim Kurulu üyesi Selma Kaya, DBP'li Mehmet Demir ve Mehmet Şerif Dursun, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "suç ve suçluyu övmek" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. 5 isim emniyetteki işlemlerin ardından, sağlık kontrolünden geçirildi ve serbest bırakıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir