HDP'liyi bıçaklayan zanlı yakalandı

HDP Ankara İl Örgütü binasına giren bir saldırgan, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a saldırdı. Karataş'ın boğazını kesen saldırgan, bacağından da bıçakladı. Adının E.A. olduğu öğrenilen saldırgan ise öğle saatlerinde yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi ve  Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. 

Kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişi, Mithatpaşa Caddesi'ndeki HDP İl Başkanlığı binasında Karataş'a bıçakla saldırdı. Ağır yaralanan Karataş, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Polis, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Saldırgan öğle saatlerinde yakalandı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A.'yı, Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına aldı. Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.   

HDP'den yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ankara il binamızda saldırıya uğrayan PMhdp_saldiri_k-001.jpg Üyemiz Ahmet Karataş'ın sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir" denildi.  

Davutoğlu'ndan kınama

İçişleri Bakanı Efkan Ala'yla görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise HDP'li Ahmet Karataş'a yapılan saldırıyı kınadı. Davutoğlu, "Ben her şeyden önce bütün şiddet olaylarını açık bir şekilde kınadığım gibi bu şiddet olayını da kınıyorum. Hiçbir gerekçe herhangi bir siyasetçiye, vatandaşa yapılan bu saldırıyı mazur gösteremez" dedi.

HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Henüz tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, sabah partiye geleceğini söyleyen bir kişinin telefonunun ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Muhtemelen, doğrudan partimizi hedef alan bir saldırıydı. Burada hükümeti, HDP'ye yönelik açıklamalarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi.

Sebahat Tuncel: AKP partimizi hedef gösterdi

HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, Karataş'ın uğradığı bıçaklı saldırı ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Tuncel, "AKP partimizi hedef gösterdi. HDP PM üyemiz  Ahmet Karataş Ankara il binamızın önünde saldırıya uğradı. Boğazı kesildi. Durumu ağır" dedi.

'Boğazı kesilmiştir, durumu ağır'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör ise Twitter'da saldırı ile ilgili ''HDP PM üyemiz Ahmet Karataş  bu sabah il binamızda kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğramış, boğazı kesilmiştir.Durumu ağır'' diye yazdı.

ww.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir