HDP'nin adayları belli oldu

HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Sırrı Süreyye Önder ve Pınar Aydınlar, Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları ise Salman Kaya ve Songül Erol Abdil oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Sırrı Süreyye Önder ve Pınar Aydınlar, Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları ise Salman Kaya ve Songül Erol Abdil olarak belirlendi. 

HDP'nin yerel seçimler için belirlenen bazı illerin başkan ve eşbaşkan adayları, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 

"Malatya için de Ağca'yı aday gösterin"

HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Sırrı Süreyya Önder Cumhuriyet Halk Partisi'ni seçimlerde paramparça edeceklerini öne sürerken CHP'nin Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş için "O, Deniz Gezmiş için 'katil' Eşber Yağmurdereli için 'kör' dedi, size bu yakışıyor. Size önerim Malatya için de Mehmet Ali Ağaca'yı aday gösterin, kesin kazanırsınız" dedi.

Parti Genel Başkanı Sebahat Tuncel, toplantıdaki konuşmasında ''Bu aslında bir başlangıç. Yolun başındayız, bu yolculukta kazanacağımıza inanıyoruz'' dedi. 

Partinin yeni olduğunu ancak bugünlere deneyimlerle geldiğini ifade eden Tuncel, ''Biz başka bir dünyanın, başka bir Türkiye'nin olabileceğine inanıyoruz. Kentlerimizi daha farklı yönetebileceğimize inanıyoruz'' diye konuştu. 

Kadınların olmadığı yerde demokrasinin olmayacağını ifade eden Tuncel, yerel yönetim anlayışlarında kadını ön plana çıkaracaklarını kaydetti. 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da ''Bu kadar kirlenmiş bir siyasi ortamda halkın umudu olmak, halkta heyecan yaratmak için önemli bir fırsat var önümüzde. Mart seçimleri, HDP'nin artık Türkiye'de üçüncü yol, gerçek bir alternatif olma yolunda büyük çıkış yakalayacağı bir seçim olacaktır'' diye konuştu. 

Demirtaş, şunları kaydetti: 

''Batıda özellikle BDP teşkilatlarımızın bulunduğu her yerde, bütün örgüt yapımızla, bütün kadrolarımızla HDP'nin adaylarının başarısı için şu saatten itibaren canla başla çalışacağımızı belirtmek istiyorum. HDP'nin adayları hepimizin ortak başarısını temsil edeceklerdir. BDP'lilere sesleniyorum, kentinizde BDP'li aday gösterilseydi ne kadar çalışacaksanız, şu anda onun iki katı kadar çalışmanız gerekiyor''

Konuşmaların ardından Tuncel ve Kürkçü adayların isimlerini açıkladı. Buna göre eş başkan ve başkan adaylarının illere göre isimleri şöyle: 

[PAGE]

Konuşmaların ardından Tuncel ve Kürkçü adayların isimlerini açıkladı. Buna göre eş başkan ve başkan adaylarının illere göre isimleri şöyle: 

''Adana: Leyla Uyar ve Ayhan Bilgen,

Amasya: İbrahim Yakın,

Ankara: Salman Kaya ve Songül Erol Abdil,

Antalya: Z. Songül Özata,

Artvin-Hopa: Yılmaz Topaloğlu,

Aydın: Raif Kanat,

Balıkesir: Mustafa Hasırcı,

Çanakkale: Şeyhmuz Aslan,

Çorum: Erdoğan Bolat,

Denizli: Yayha Aytaç,

Düzce: Fuat Azad,

Edirne: Özlem Uygur,

Eskişehir: Cemal Küçükbaş,

Giresun: Bekir Şensoy,

Hatay: Yusuf Öfgeli,

Isparta: Cemil Yuluğtekin,

İzmir: Pınar Türk ve Osman Özçelik,

Kahramanmaraş: Salih Baykal,

Kayseri: Ishak Tacar,

Kırşehir: Munise Altınışık ve Eşref Odabaşı,

Kocaeli: Nilay Etiler,

Malatya: Hasan Şahin,

Manisa: Leyla Karalük ve M. Hamdullah Müftüoğlu,

Muğla: Ayşe Erdem,

Ordu: Tahsin Vedat Şensoy,

Sakarya: Harika Günay Karataş,

Samsun: İlhan Cüre,

Tekirdağ: Mukaddes Akdeniz,

Trabzon: Kadir Türen,

Uşak: Ahmet Yılmaz,

Yalova: Sehem Önürme ve Tuncay Turanlı'' 

Bu konularda ilginizi çekebilir