Hedef 2022 Kış Olimpiyatları

Universiade 2011'i başarıyla gerçekleştiren Erzurum, gözünü '2022 Kış Olimpiyatları'na dikti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Atatürk Üniversitesi (AÜ) tarafından yapılan "2011 UNIVERSIADE Kış Oyunları Korferansı"nın sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları çerçevesinde çok sayıda spor alanı oluşturulup, cihaz ve donanım yatırımı yapıldığı ifade edilirken gelecekteki hedef ise 2022 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak olarak belirlendi.

Yatırımların oyunlar sonrasında da etkin olarak kullanılabilmesi gerektiğine işaret edilen bildirgede şu hususlar dikkat çekiyor: "Bu açıdan üst düzey mücadele kış sporları ve etkinlik turizmi dikkate alınmalıdır. Sadece var olan spor yarışmalarını, şampiyonaları ve etkinlikleri Erzurum'a çekmek yeterli olmayacaktır. En yakın alınabilecek Kış Olimpiyatları 2022 yılında yapılacaktır. Lokal, bölgesel ve ulusal otoriteler inisiyatif almalı ve yeni etkinlikler ortaya koymalıdır. Bunu Uluslararası Spor Federasyonu ve olabilecek başka partnerlerle halk ile işbirliği halinde yapmalıdır."

Atlama kulelerinin bu açıdan önemli fırsatlar sunduğu, Uluslararası Spor Federasyonu desteğiyle bir "Dünya Kupası Turnuvası" veya "Grand Prix" başlatılabileceği vurgulandı.

Hedefler için öneriler

AÜ'ye spor antrenmanı, eğitimi ve araştırması amacıyla gelecek üst düzey öğrencilere, eğiticiler ve çalıştırıcılar için ödüller ve burslar sağlanması gerektiği ifade edilen bildirgede, şu önerilerde bulunuldu:

"2011-2023 arası için bir stratejik plan yapılmalıdır. Uygulama ve gerçekleştirme stratejisi ve iradesi oluşturulmalıdır. Uluslararası Spor Federasyonu desteğiyle spor etkinlikleri ve kongrelere ev sahipliği yapılması ve 'Kayakla Atlama Dünya Kupası' gibi yeni etkinlikler planlanmalıdır. 'UNIVERSIADE 2011' kapsamında yapılan görüşmelerde, Türkiye'de gerçekleşme olasılığı en yüksek etkinlik '2022 Kış Olimpiyatları' olarak belirlenmektedir. Bugünden itibaren bu hedefi gerçekleştirecek strateji ve uygulamalara başlamak gerekmektedir. Üniversite bünyesinde spor uygulama ve araştırma kompleksi kurulmalıdır. Üniversite bünyesinde sağlıklı yaşam merkezi oluşturulmalıdır. Atatürk Üniversitesi bünyesinde gençlerin kısa zamanda meslek sahibi olabilmeleri için yeni formasyon eğitimleri açılmalıdır. Atatürk Üniversitesinin 2011 UNIVERSIADE sonrası stratejilerini ve diğer stratejilerini geliştirmek ve takip etmek için bir 'strateji geliştirme ve takip merkezi' kurulmalıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir