Hedef turizmden 25 milyar dolar

Bu yıl 30 milyonun üzerinde turist beklediklerini anlatan Bakan Günay, İzmir'in de yatak kapasitesini 100 bine çıkarması gerektiğine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELÇUK - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu yılın ilk 3 ayında Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 17 oranında arttığını belirterek, ''Yıl sonuna kadar 30 milyonun üzerinde turist gelmesini bekliyoruz. 25 milyar dolara yakın gelir elde edeceğiz'' dedi.

Günay, AK Parti Selçuk İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 2002 yılı sonunda ülkeye gelen turist sayısının 13 milyon iken son 7 yılda bu rakamın 28 milyona ulaştığı bilgisini verdi. Bakan Günay, ''2011 yılının ilk 3 ayında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 17 arttı. Yıl sonuna kadar 30 milyonun üzerinde turist gelmesini bekliyoruz. 25 milyar dolara yakın gelir elde edeceğiz'' diye konuştu.

İstanbul'dan sonra Efes'ten başlayan ve Bergama'ya kadar uzanan kültür topraklarını, ''Kültür Merkezi'' haline getirmek istediklerini anlatan Bakan Günay, ''İzmir'de 43 bin yatak var. Aslında İzmir'in 100 bin yatağa ihtiyacı var" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir