Her gün 4 işçi ölüyor

TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Atalay 2010 yılında iş kazalarında bin 454 işçinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2010 yılında iş kazaları sonucunda bin 454 işçinin hayatını kaybettiğini, ortalama 4 işçinin iş kazalarında yitirildiğini bildirdi.

Davutpaşa'da merdiven altı bir işyerinde meydana gelen patlama, Tuzla tersanelerinde yaşananlar, Zonguldak ve Afşin-Elbistan madenlerindeki iş kazaları, İstanbul'da bir minibüsün kasasında sele kapılarak hayatını kaybeden kadın işçiler, Adana'da patlayan barajın sel sularına kapılarak kaybolan işçiler ile Esenyurt'taki yangında yaşamını kaybeden işçilerin Türkiye'nin hafızasında kara birer leke olduğunu ifade edererek şunları kaydetti: "Birileri, karlarına kar katmak için insan hayatıyla oynuyor. Birileri, bu ülkede köle düzeninin hakim kılmak istiyor. Birileri, doymak bilmeyen açlıklarıyla emekçilerin canlarını hiçe sayıyor. Yalnızca 2010 yılında iş kazaları sonucunda bin 454 işçimizi kaybettik. Bu sayıyı güne böldüğümüzde ortalama 4 işçimizi iş kazalarında yitiriyoruz. Bu rakamlar dünyanın 20. büyük ekonomisine sahip Türkiye için bir utançtır."

Atalay, Bakanlar Kurulu gündemindeki İş Sağlığı ve Güvenliği yasa tasarı taslağının biran önce Meclis gündemine alınarak yasalaştırılmasını istedi. Kayıtdışılığa son verilmesi gerektiğine işaret eden Atalay, sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir