”Herkes özeleştiri yapmalı”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, her olayda sadece siyasetçileri suçlu görmenin, haksızlık olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, her olayda sadece siyasetçileri suçlu görmenin, haksızlık ve insafsızlık olacağını belirterek, "Herkes, özeleştiri yapmalı, başkalarından önce kendi hatalarını görmeli" dedi.

Hisarcıklıoğlu, önceki gün kullandığı "Siyasi kavga ortamı oluşturularak ülkenin geleceği ile oynadılar" şeklindeki ifadelerine ilişkin olarak, "Siyasi kavga ortamından kastettiğim şudur: 2007'den itibaren kendi içimizde ayrılığı düştük. Ekonomi geri planda kaldı ve reform süreci aksadı. İşin bereketini kaybettik.

Siyasetin doğal akışına dışarıdan yapılan müdahaleler, huzur ve istikrar ortamını bozdu. Siyasi kavga ortamına zemin sağladı" açıklamasını yaptı. Bunun ilk örneğinin 27 Nisan e-muhtırası girişimi olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, sonrasında meslek liselerinin de bu çekişmelerin içine çekilerek, mesleki eğitimin önünün tıkandığını ve Türkiye'nin geleceğinin karartıldığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Kapatma davası ile hızlanan demokrasiye müdahale girişimleri, ülkemizi siyasi ve ekonomik belirsizlik sürecine soktu. Kısacası evrensel hukuk değerlerinin dışına taşan siyasete müdahale girişimleri, halkın iradesine, demokratik kazanımlara, hukuk devleti anlayışına, siyasi ve ekonomik istikrara, büyük zararlar verdi. Toplumun büyük bir bölümünün vicdanlarını yaraladı. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki, her olayda sadece siyasetçileri suçlu görmek de, haksızlık ve insafsızlık olur.

Herkes, özeleştiri yapmalı, başkalarından önce kendi hatalarını görmeli." Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak gelecek vizyonlarının iki çıpaya dayalı olduğunu belirterek, güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasinin, birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir