Hintli HCL'nin gözü "Fatih"te

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

İSTANBUL - Bu yılın mart ayında Türkiye tablet pazarına giren Hintli teknoloji şirketi HCL Infosystems, Türkiye pazarını fatih projesi ile fethedecek. Global cirosu 6.3 milyar dolar olan HCL Infosystems'in EMEA ve Mobility Bölüm Başkanı Srinath Nagarajan, "Hindistan'da 3 bin okula teknoloji ve donanım sağlıyoruz. Fatih projesinde önemli nokta içerik. Gerekli taraflarla görüşmeleri gerçekleştirdik. Hatta bakanlığa resmi başvurumuzu yaptık. Altyapımıza güveniyoruz" dedi. ME Tablet ile Türkiye'de 1 yıl içinde yüzde 7 pazar payı hedefleyen HCL, Türkiye'ye altyapı için 5 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. Nagarajan, "ME Tablet ilk ürünümüz. Daha yeni başlıyoruz. Türkiye için geniş bir ürün portföyü oluşturacağız" diye konuştu. 

'1 yılda 21 ülke pazarına girdik'

Hindistan tablet pazarında yüzde 10'luk pazar payı ile 3'ncü sırada yer aldıklarını ve son 1 yıl içinde 21 yeni ülke pazarına girdiklerini belirten Nagarajan, "Bu ülkelerin çoğunda 3 numaraya bazılarında da 2 numaraya yerleştik. Hangi pazarda olursak olalım ilk üçteyiz. Örneğin Birleşik Arap Emirlikleri'nde android tabanlı tabletlerde rakiplerimizi geçerek birinciliğe ulaştık. Şu anda ME Tabletler 18 ülkede mevcut. Türkiye pazarında da bizi ürünümüz, satış sonrası müşteri hizmetlerimiz ayrıştıracak" dedi. 

Türkiye'de teknik servis ve bakım hizmetini geniş bir ağa sahip olan GENPA aracılığıyla gerçekleştirdiklerini belirten Nagarajan ilerleyen günlerde kendi merkezlerini kurmak istediklerini vurguladı. Nagarajan, "Burada tamamen Türk mühendisler çalışacak" dedi.

Türkiye'den Avrupa pazarına açılacağız

Türkiye tablet pazarına girmelerinde genç nüfus, ekonomide eğitime odaklanma, teknolojiye ilgi ve kendilerine daha fazla değer sunan ancak daha az maliyetli ürünleri arayan yapının etkili olduğunu belirten Nagarajan, Türkiye'den Avrupa'ya açılacaklarını kaydetti. Nagarajan, "ME tablet markamız insanların sevdiği şeyler ile bağlantı kurmaktan geçiyor. Türkiye için bu futboldu. Avrupa'ya gittiğimizde de oradaki yerel tatlar neyse onlarla bağlantılı olacağız. Türkiye'de Galatasaray ile geçirdiğimiz deneyim bizim Avrupa'daki diğer kulüpler ile olan ilişkimizde örnek olacak. Ayrıca e-ticaret, Avrupa pazarına girmek için en büyük stratejimizi oluşturacak" dedi. 

HCL ME Tabletler 599 lira'dan satışa çıktı

Şu anda 18 ülke pazarında bulunan, 9.7 inç, çift çekirdekli HCL ME G1 Tablet, Türkiye pazarına martta sunuldu. Ürün, sahip olduğu 1 GB DDR3 RAM’ın yanı sıra önünde 0,3 ve arkasında 2,0 megapiksel çift kamerası, 16 GB dahili ve 32 GB harici genişletilebilir hafıza özellikleri ile de güçlü bir depolama ve hızlı işleyişe sahip. HCL ME G1 Tablet, şirketin Türkiye’deki ilk ürünü. HCL, diğer modellerini de çok kısa bir zaman için pazara sunacak. 

Galatasaray ile sponsorluk anlaşması yaptı

HCL, Galatarasay Spor Kulübü ile 2013- 2014 sezonunda geçerli olacak 1.5 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile önümüzdeki sezonda HCL, Galatasaray futbol takımının şort, erkek voleybol takımının da kol bandı sponsoru oldu. Bu özel anlaşmaya ilişkin GS 1905 serisi ME tabletler üretildi. 1'den 1905'a kadar numaralandırılan ME Tablerden, 1 numara Galatasaray Spor Klübü Başkanı Ünal Aysal'a verildi. 

hcl.jpg