Hızlı yükseliş yerini kar satışına bıraktı

Bileşik Endeks günü yüzde 2 değer kayıpla 68.093 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB, haftanın son işlem gününde kar satışlarıyla geri çekildi. Yukarı yönlü harekette lokomotif görevi gören bankacılık endeksi düşüşte de başroldeydi. Bankacılık endeksi bugün yüzde 3.3 değer kaybederken, Ulusal-100 Endeks, gün sonunda yüzde 2 düşüş yaşadı. Kapanış 1397 puan eksiyle 68.093 puandan yapıldı. Gün sonunda 3.44 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Güne satıcılı başlayan dolar ise 1.50 TL seviyelerine inerken, öğleden sonra oluşan taleple hafif yükseldi. Kapalıçarşıda dolar 1.5090 liradan euro ise 1.1760 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında ise 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi yüzde 8.63 seviyesinden kapanırken, faiz valörlü işlemlerde yüzde 8.68’e çıktı.

Öte yandan yükselişini sürdüren altın bugün 1.473 dolar ile yeni rekorunu kırdı. Kapalıçarşıda ise cumhuriyet altını 477 liradan, çeyrek altın 117.5 liradan satıldı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir