HSBC'den EDESOB üyelerine kredi

İmzalanan protokol ile oda üyelerine, ticari faaliyetlerinde yatırım kredisi kullanım kolaylığı sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (EDESOB) ile HSBC arasında, oda üyelerine, ticari faaliyetlerinde yatırım kredisi kullanım kolaylığı sağlayan protokol imzalandı.

Edirne'deki KOBİ'lerin ticari faaliyetlerine destek olmak amacıyla hazırlanan protokol, EDESOB Başkanı Emin İnağ, Genel Sekreter Özay Güngören, HSBC Edirne Şube Müdürü Mesut Çatak, Müdür Yardımcısı Murat Biter'in katılımıyla imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında EDESOB üyeleri, HSBC İşletme Bankacılığı'nın sunduğu "Sermayem Cebimde Kredisi" ile sahip oldukları konut ve dükkanları nakde çevirerek, ihtiyacını duydukları işletme sermayesine 10 yıla kadar uzanan vade seçenekleri ve aylık yüzde 1,04'ten başlayan faiz oranları ile sahip olabilecekler.

KOBİ'ler Sermayem Cebimde Kredisi kullanarak hem yıllar içinde gayrimenkullerinin değer artışından faydalanabilecek hem de ihtiyaçları olan sermayeyi elde ederek kazançlarını katlayacaklar.

Yapılan anlaşma kapsamında Edirne'li KOBİ'ler ayrıca, spot, rotatif gibi nakit krediler ile teminat mektubu ve akreditif gibi gayri nakdi kredi imkanlarından da faydalanabilecek, çek karnesi, şirket ticaret kartı, otomatik fatura ödemeleri ve üye işyeri uygulaması (POS) gibi HSBC İşletme Bankacılığı'na ait diğer ürünlerden de yararlanabilecekler.

EDESOB Başkanı Emin İnağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce de HSBC ile protokolleri olduğunu söyledi.

HSBC Edirne Şube Müdürü Mesut Çatak'ın, banka kredilerinde KOBİ ve oda üyelerinin lehine yeni gelişmeler olduğunu bildirmesi üzerine protokolü yeniden gözden geçirdiklerini anlatan İnağ, "Protokolde oda üyelerimizin lehine olumlu gelişmeler olduğunu belirlediğimiz için HSBC ile yeniden protokol imzaladık. Bu protokolle üyelerimiz 10 yıl vadeli kredi kullanabilecek" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir