HSYK'da atamalar başladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'da 5 genel sekreter yardımcısının ve 3 teftiş kurulu başkan yardımcısının atamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-  HSYK teklifinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından kurulda atamalara start verildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki (HSYK) yardımcıların atamalarını gerçekleştirdi.  HSYK'da 5 genel sekreter yardımcısı ve 3 teftiş kurulu başkan yardımcısının atamaları yapıldı. 

HSYK'da yasası, Resmi Gazete'nin dün akşamki mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasanın yürürlüğe girmesi ile de HSYK'da görev yapan personelin görevleri sona erdi. Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'ya 5 yeni genel sekreter yardımcısı ile Teftiş Kurulu'na yeni Başkan ve 3 yeni kurul üyesi atadı.

Adalet Akademisi Başkanı olarak Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil atanırken, görevi sona eren HSYK Genel Sekreteri Engin Durnagöl'ün yerine Serdar Mutta vekaleten getirildi.

Yasa ile eskiden 15 üye ile toplanan ancak bir süredir bazı üyelerin izinli ya da raporlu
olması nedeniyle bunu gerçekleştiremeyen HSYK Genel Kurulu'nun 12 üye ile toplanabilmesi mümkün olacak.

CHP ise bu sabah erken saatlerde yasanın yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi başvurunun ardından yaptığı açıklamada, yasada çok sayıda anayasaya aykırı husus bulunduğunu söyleyerek ve yasanın Resmi Gazete'de geç yayımlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kanun Cumhurbaşkanı onayından evvelsi gün çıktı, normal olarak onaydan çıktıktan sonra
Resmi Gazete'de yayıma gönderilir. Bu dün akşama kadar olmadı, dün akşam da mesai saati
sonrasında 1930 sıralarında yayımlandı. Bu süre içinde Adalet Bakanlığı HSYK'da yapacağı
atamaları planladı diye tahmin ediyorum. Bunun ne kadar doğru olup olmadığını bugün izleyeceğiz. Gün içinde atamalar yapılıp yapılmayacağına bakmak gerek."

Bu konularda ilginizi çekebilir