Hükümet programı cuma açıklanacak

61’inci Hükümet programı 8 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu'nda okunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet'in programının 8 Temmuz Cuma günü TBMM Genel Kurulu'nda okunması öngörülüyor. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanan Danışma Kuruluna; AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile MHP Grup başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural katıldı.

Toplantıda, Hükümetin kurulmasının ardından TBMM'deki süreç belirlendi. Buna göre, 61. Hükümet'in programı 8 Temmuz Cuma günü TBMM Genel Kurulu'nda okunacak. Hükümet programı üzerindeki görüşmeler 11 Temmuz Pazartesi günü, güvenoylaması ise 13 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.

Danışma Kurulunda, ayrıca Başkanlık Divanı'nın yapısı konusunda da uzlaşmaya varıldı. Buna göre, 23. Dönem'de 17 üyeli olan Başkanlık Divanı bu dönemde 18 üyeden oluşacak. Başkanlık Divanında AK Parti 11, CHP 4, MHP 2, BDP ise bir üyelikle temsil edilecek. MHP'ye düşen üyeliklerden biri Meclis Başkanvekilliği olacak.  

Geçen dönem 25 üyeden oluşan TBMM'deki ihtisas komisyonlarının ise bu dönemde 26 üyeli olmasına karar verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Hükümetin güvenoylamasının almasının ardından Meclisin tatil olmasını öngördüklerini, ancak aradaki bir günde de RTÜK seçiminin yapılacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir