Hükümet'ten 'IŞİD'den petrolü' iddiasına yanıt

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddialarını yalanladı. Katar'da konuşan Yıldız, ''Türkiye'nin uluslararası itibarı zedelenmeye çalışılıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- New York Times gazetesinde yer alan "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor" iddiası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yalanlandı.

Katar ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Taner Yıldız, bu tür haberlerle Türkiye'nin itibarının zedelenmeye çalışıldığını kaydetti.

New York Times gazetesini de eleştiren Yıldız, "Bu haberin kasıtlı yapıldığı kanaatindeyim. Türkiye'nin IŞİD'i desteklediği mesajı verilmeye çalışılıyor" ifadesini kulandı.

Yıldız, ''Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti, tüm alışverişini ona göre yapmak zorunda. Ticaretimizi son litresine varıncaya kadar resmi işlemlerle yapıyoruz. Siyasi bir ilgi kurulmaya çalışılıyor. Bunun tutmayacağına inanıyorum. Türkiye'nin uluslararası itibarı zedelenmeye çalışılıyor'' dedi.

Uluslararası temasları sırasında bu konunun hiç gündeme gelmediğini  söyleyen Taner Yıldız, kaçak yollardan IŞİD petrolünün Türkiye'ye sokulduğu yönünde kendilerine bir bilgi ulaşmadığını vurguladı. Bakan Yıldız, "Böyle bir kaçakçılık olursa Gümrük Bakanlığımız gerekli tedbiri alır" diye konuştu.

Yıldız, ''Birisi Kerkük petrolüne IŞİD petrolü karıştı, diyorsa bizim sorunumuz değil, Irak'ın iç meselesi. Böyle bir konu bize aktarılmadı, aktarılması halinde buna karşı tavır alacağımızı tüm dünya bilir. Siyasi bir ilgi kurulmaya çalışılıyor. Kurulmaya çalışılan ilginin tutmayacağına inanıyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: NTV

Bu konularda ilginizi çekebilir