Hyundai'ye iki büyük ödül

Otomobil şirketi, Interbrand'ın düzenlediği araştırma sonunda çevre dostu ve marka sadaketi dallarında iki büyük ödülün sahibi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Hyundai, "Dünyanın En İyi 50 Çevre Dostu Markası" sıralamasında dördüncü,"Marka Sadakati Araştırması"nda ise birinci oldu.

Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda dünya çapında en büyük gelişimi kaydeden otomotiv üreticisi olan firmanın bu yükselişine paralel olarak ödüller kazanmaya devam ettiği belirtildi.

Global anlamda en büyük marka danışmanlık şirketlerinden biri olan Interbrand'ın, "Dünyanın En İyi 50 Çevre Dostu Markası" araştırması yaptığı ifade edilen açıklamada, araştırmada Hyundai'nin otomotiv markaları sıralamasında Avrupalı ve Amerikalı birçok firmayı geride bırak 4. olduğu kaydedildi.

Şirketlerin global performansları, çevreye karşı sorumlulukları, sürdürülebilir büyüme stratejileri ve sosyal sorumluluk programlarının değerlendirildiği araştırmada, Hyundai'nin 2008 yılında uygulamaya başladığı çevre dostu Blue Drive stratejisinin ve sıfır emisyonlu hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli araç geliştirme programlarının bu sonucun alınmasında büyük etkisinin olduğu vurgulandı.

Bir ödülde Kelley Blue Book'tan

Hyundai'nin diğer önemli başarısının ise Amerika'nın saygın derecelendirme kuruluşlarından Kelley Blue Book'un ölçümlediği "Marka Sadakati Araştırması"nda elde ettiği ifade edilen açıklamada, "2011 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 52,3'lük müşteri sadakati oranı yakalayan Hyundai, önemli markaları geçerek ilk sıraya yerleşti. Böylece mevcut Hyundai kullanıcılarının yeni araç alımlarında bir kez daha Hyundai'yi tercih edecekleri ortaya çıkmış oldu" denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kelley Blue Book Pazar Araştırma Müdürü Arthur Henry, Hyundai'nin modellerinde sağladığı gelişim ve değişimin, yeni müşteriler kazandırmanın yanı sıra onların daimi Hyundai kullanıcıları olmalarını sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim yaptığımız Marka Sadakati Araştırması ise çekici tasarımlarla birlikte, müşterilerin bir sonraki araçlarını alırken pazarlama açısından da merak uyandıran çalışmaların ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Çoğu marka mevcut müşterilerini ellerinde tutmak için can çekişirken Hyundai, yepyeni bir yol çizdi ve sadık müşteri profilini korumayı başardı. Bunun sebepleri arasında etkileyici pazarlama aktiviteleri ile özellikle yeni Elantra ve Sonata'nın oldukça çekici tasarımları gösterilebilir."

Hyundai Motor America Başkanı ve CEO'su John Krafcik ise Kelley Blue Book'un araştırmasında elde ettikleri birinciliğin, müşterilerin Hyundai otomobillerinden ne kadar memnun olduklarının göstergesi olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir