ICCI 2010, 12-14 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak

Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek ICCI fuarına yerli ve yabancı toplam 150 katılımcı ve 7 bin 200 ziyaretçi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI 2010), 12-14 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul'da yapılacak.

Sektörel Fuarcılık tarafından, bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan ICCI fuar ve konferansı hazırlık çalışmalarını yapmak üzere, 50'ye yakın enerji şirketinin üst düzey katılımı ile Türkiye'nin ilk özel Enerji Sektörü Zirvesi gerçekleştirildi.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Yücel Özden zirvede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin başlıca konusu olarak eğitimin yanında enerjiyi gördüğünü belirtti.

Özden, "Çıktığımız uygarlık yolunda devam etmek istiyorsak ülkemizin enerji sektöründeki sorunlarını çözmemiz gerekiyor" dedi.

Konferansta ayrı bir panel oluşturulması önerisinde bulunan Özden, "Son 7-8 yıldır Türkiye'de enerji sektöründe özelleştirmeye büyük önem verdik, yasalar, yönetmelikler çıktı ama elimizi yüreğimize koyduğumuz zaman, kendimize sorduğumuzda acaba kağıt üzerinde düşünülen değişikliklere paralel olarak Türkiye'de özel sektör, enerji sektörüne rahatlıkla girebilmiş midir? Girememişse 'özel sektörün sorunları nedir' diye, seçilecek birkaç özel sektör yetkilisini sahneye alarak bir panel de düzenlenebilir mi?. Özel sektörün sorunlarının tartışılacağı bir panel düzenlenmesinde yarar var" dedi.

Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak da 12-14 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası enerji etkiliği ICCI hakkında bilgi verdi.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek ICCI fuarında yerli ve yabancı toplam 150 katılımcı olacağını ve 7 bin 200 ziyaretçi geleceğini belirten Bulak, açılış konuşmasını uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol'un gerçekleştireceğini, Avrupalı temsilcilerle Türk girişimcilerin ikili görüşmeler yapacağını bildirdi.

Bulak, "Bu yıl 220 bildiri yayınlanacak. Geçen seneye oranla bu sayı yüzde 40 arttı" diye konuştu.

Bugünkü zirvede ayrıca ICCI 2010'da verilecek Türkiye'nin ilk "Enerji Oscar Ödülleri" adayları da belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir