IFEXPO 2012 Fuarı, 17 Ocak'ta başlıyor

Çorap, iç giyim ve mayo özel bölümlerinin yer alacağı fuara 100'ün üzerinde firma ve markası katılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - TÜYAP ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilecek IFEXPO, Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı Çorap, İç Giyim, Mayo Özel Bölümü, 17-19 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenecek.
TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, fuara ilişkin basın toplantısında, 2011 yılında 90'ın üzerinde fuar yaptıklarını, fuarlarda Ortadoğu, komşu ülkeler ve doğu bölgelerinden alışılmışın dışında ziyaretçi artışı olduğunu anlattı.
2012 yılının da başarılı bir yıl olacağını ancak temkinli olmak gerektiğini dile getiren Yalçın, "Artık uzmanlaşma yaygınlaştı. Genel fuar yapmayalım fikriyle ortaya çıktık. Öncelikle iç giyim, çorap, mayo alanında niş bir fuar yapmaya karar verdik. 5 ayda hayata geçen bu fuar, başlangıç projesidir" dedi.
Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün de, dolar bölgesi ülkelerine ağırlık verdiklerini ifade ederek, "Kriz zamanlarında çok daha fazla çalışmamız, etkinlik yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Krizin olmadığı ülkeleri seçmek zorundaydık, onlara odaklandık. 10 civarında ülke ve iç pazara odaklandık" diye konuştu.
Örün, fuarın, ağırlıklı Rusya ve Ukrayna'dan alıcıların geldiği 6. Deri Moda Fuarı ile aynı tarihlerde düzenlenmesinin, kendileri açısından olumlu olduğunu söyledi.
Verilen bilgiye göre, 100'ün üzerinde firma ve markasının yer alacağı IFEXPO 2012, 9 bin metrekare kapalı alanda ve 12 salonda yapılacak.
Balkan ülkeleri, Rusya, İran, Ortadoğu ülkelerine yönelik yaygın tanıtım çalışması yapılan fuara, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Ürdün, Mısır gibi ülkelerden alım heyetlerinin gelmesi ve 10 bin-15 bin civarında ziyaretçi bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir