İhracat rakamları Aliağa'da açıklanacak

TİM'in temmuz ayı ihracat rakamları 1 Ağustos günü Aliağa'da Petkim tesislerinde düzenlenecek toplantıda açıklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİAĞA - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) temmuz ayı ihracat rakamlarını İzmir'in Aliağa ilçesinde Petkim Petro Kimya Holding'de düzenlenecek toplantıyla açıklayacağı bildirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ekonomi dünyasının merakla beklediği temmuz ayı ihracat rakamlarının 1 Ağustos Pazar günü Aliağa'da bulunan Petkim Petro Kimya Holding A.Ş tesislerinde düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Aliağa'nın, Türkiye ihracatında önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Saka, şunları kaydetti:

''Temmuz ayı ihracat rakamlarının kamuoyuna açıklanacağı yerin Aliağa olarak belirlenmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Demir çelikten, petro kimyaya, rafineriden enerji sektörüne, liman ve deniz ticaretinden gemi söküme kadar bir çok farklı sektörde Türkiye'nin yüzünü güldüren Aliağa'nın ülke ekonomisine katkıları her geçen gün artmaktadır. Bölgemizin daha planlı ve bölgesel potansiyelin ihtiyaç duyacağı makro yatırımların gerçekleşmesi yönünde bu toplantının olumlu katkıları olacağını düşünmekteyiz.''

Temmuz ayı ihracat rakamlarının TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katılımıyla açıklanacağı toplantıda, bu dönemde en fazla ihracat yapan 3 firmaya da ödüllerinin verileceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir