İlhan Uludağ için Kadir Has'ta tören

Törende, bankacılık sektörünün Uludağ'ı çok özleyeceği vurgulandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İlhan Uludağ için Kadir Has Üniversitesi Cibali Merkez Kampüsünde tören düzenlendi.

Önceki akşam vefat eden Uludağ için düzenlenen tören, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Kadir Has ve Uludağ anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Törende konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enar Tunç, Uludağ'ı ebediyete uğurlamadan önce yapılan bu anma töreninin muhakkak ki kısa olacağını ancak Uludağ'a duydukları saygı ve sevgiyi göstermeden kendisini uğurlamalarının düşünülemeyeceğini belirtti.

Uludağ'ın hayatı ve başarıları hakkında bilgi veren Tunç, bankacılık sektörünün Uludağ'ı çok özleyeceğini kaydetti.

Uludağ'ın adı devam edecek

Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O'nun yetiştirdiği öğrencilerin ve onların yetiştirdiklerinin Prof. Dr. İlhan Uludağ'ın adını ilelebet devem ettireceğinden hiç kuşkumuz yok. Biz Kadir Has ailesi olarak onu çok arayacak ve özleyeceğiz. Onun yerini doldurmamız çok zor, hatta imkansız. Ancak ben huzurunuzda söz veriyorum, başlatmış olduğu ve büyük başarıyla sürdürdüğü bütün programları kendisinin istediği ve hakettiği seviyelerde başarıyla devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız."

Çalışma arkadaşları, öğrencileri ve ailesinin katıldığı törende söz alan diğer konuşmacılar da Uludağ'ın akademik başarıları, profesyonel yaşamı ve insani özelliklerine değindi.

Konuşmaların ardından tabutun üzerinde yer alan Türk Bayrağı kaldırılarak, cenaze omuzlarda dışarıya taşındı.

Özgeçmişi

1948 Yılında Mudanya'da doğan Uludağ, 1970'de Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede doktora derecesini aldı. 1987'de Marmara Üniversitesi (İktisat Politikası) ve 1998'de Bankacılık dalında Profesör unvanlarını aldı.

London School of Economics ve Maryland University (ABD) de Fulbright Profesörlük bursuyla öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993 yılında "Avrupa Birliği Bankacılığı Karşısında Türk Bankacılık Sisteminin Rekabet Gücü" isimli eseri ile Türkiye Bankalar Birliği ödülüne, 1994 yılında Marmara Üniversitesinin "Üstün Hizmet Ödülü"ne, 2001 yılında ise Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nun ve Enstitüsü'nün "Kurucu Müdür" ödüllerine layık görüldü.

Kendi uzmanlık alanlarında 14 kitabı ve çok sayıda tebliğ ve makaleleri bulunan Uludağ, 2003-2005 yılları arasında Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı.