İlk seans 277 puan düşüşle geçildi

G20 zirvesi öncesinde; İrlanda'nın ve diğer borçlu Avrupa ülkelerindeki durum parite ve endekslerde gevşek görünüme neden oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa günün ilk seansını 277 puan düşüşle 70.501 puandan tamamladı.

Yurtdışına paralel olarak, yeni haftaya gevşemeyle başlayan Bileşik Endeks, haftanın ilk seansında gevşeme eğilimli yatay seyir izledi.

Fed'den beklediği hamleyi gören piyasalarda, beklentilerin oldukça üzerinde gelen ABD'de tarım dışı istihdamla olumlu hava pekişti.

Bununla birlikte hafta sonu yapılacak G20 zirvesi öncesinde; İrlanda'nın ve diğer borçlu Avrupa ülkelerindeki durum parite ve endekslerde gevşek görünüme neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta 71 bin bölgesinden dönen borsada yeni hafta, dış piyasalardaki temkinli görünüme bağlı olarak aşağı yönlü başladı. 70.095 puana kadar inen Ulusal-100 Endeksi, yukarı yönlü denemede ise 70.639 puanı gördü. Seans genelinde yatay seyreden borsada 912 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Bu arada yurtiçinde sanayi üretimi eylül ayında geçen yıla göre yüzde 10.4 artış gösterdi.

Para piyasalarında ise Avrupa'da artan borç endişelerinin etkisi ile euroda dolara karşı değer kaybı gözleniyor. Yeniden 1.40'ın altına inen Euro/Dolar şu sıra 1.3930 sent seviyesinde işlem görüyor. Geçen hafta 1.39'lu seviyeleri test ettikten sonra 1.40'a çıkan Dolar/TL ise haftaya yine 1.40'lı seviyelerden başladı. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4065/1.4100 seviyesinde.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.64 ile yatay görünümünü koruyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir