İlköğretim SBS'ye başvurular için bugün son gün

Sınava başvuru ücreti 10 TL.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilköğretim 7. ve 8. sınıflara yönelik düzenlenen Seviye Belirleme Sınavlarına (SBS) başvurular bugün mesai saati bitiminde sona eriyor. Sınava başvurmak için 10 TL sınav ücretini yatırmak yeterli.

SBS, ilköğretim 7. sınıflar için 5 Haziran 2011 Pazar günü, 8. sınıflar için 4 Haziran 2011 Cumartesi günü yapılacak. Sınav, yurtiçinde 81 ilde, yurtdışında Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te Türkiye saatiyle 10.00'da yapılacak.Adaylar sınavla ilgili detaylı bilgiye MEB'in internet sitesinden ulaşabilecekler. Sınava katılacak öğrencilerin 10 TL sınav ücretini bankadan yatırması sınava başvurması için yeterli olacak.

Yurtdışından başvurular

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrencilerden başvuru yapmak isteyenler ise "http://www.meb.gov.tr" ile "http://oges.meb.gov.tr" adreslerinde yayımlanan e-başvuru kılavuzunda yer alan "EK-1 formu" ile başvuru yapabilecekler.

Bu form, Ziraat Bankası Beşevler şubesindeki hesaba 10 TL sınav ücretinin yatırıldığını gösteren dekont ve bir adet öğrencinin vesikalık fotoğrafı ile EĞİTEK Genel Müdürlüğüne gönderilecek. Faksla gelen formların aslı gelmediği sürece başvuru yapılmış sayılmayacak. 

Sınav Giriş Belgesinden veli sorumlu olacak

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, SBS için 24 Mayıs, PYBS 5, 6, 9, 10 ve 11'inci sınıflar için 19 Nisan'da, SBS için 24 Mayıs'ta "http://www.meb.gov.tr" veya "http://oges.meb.gov.tr" adreslerinden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

Tüm başvuru işlemlerinin yapılmasından adayın velisi, doğruluğundan okul müdürlüğü sorumlu tutulacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir