IMF ile detaylar, G-20 toplantısında konuşulacak

Başbakan Erdoğan başkanlığında bir heyetin katılacağını liderler zirvesinde küresel kriz geniş kapsamlı bir şekilde ele alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MARDİN - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, IMF ile ilişkilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı G-20 toplantısında detayları ile konuşulacağını belirtti. 

GAP Eylem Planı kapsamında Mardin'de bulunan Ekren, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekren, ABD'de yapılacak G-20 toplantısına Başbakan Erdoğan başkanlığında bir heyetin katılacağını ve küresel krizin geniş kapsamlı bir lider zirvesinde ele alınacağını ifade etti.

Ekren, IMF ile anlaşma konusunda net bir şey söylenmediğinin dile getirilmesi üzerine de "'söylemek çok kolay değil ama. iki tane ana konudan dolayı" diye konuştu.

Türkiye'de kamu yatırımlarının IMF açısından sorun yaratmadığını ifade eden Ekren, GAP'a ilave 14,5 milyar YTL kaynak ayrıldığını ve IMF ile gözden geçirme tamamlanmadan bunun ilan edildiğini kaydetti.

Aynı şekilde sigorta primlerindeki 5 puan indirimin de IMF ile sıkıntı yaşanmadan çözüldüğünü söyleyen Ekren, üçüncü konuyu ise merkezi yönetimden yerel yönetimlere aktarılan fonların oluşturduğunu bildirdi.

Ekren, bu konuda IMF ile dozaj ve miktar sorunu yaşandığına işaret etti.