”IMF ile görüşmeler bir süre daha devam edecek”

Bakanlık, görüşmeler hakkında kamuoyuna aktarılması gereken hususlar olduğunda gerekli açıklamaların yapılacağını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılacak program kapsamında, Türkiye'de bulunan IMF heyeti ile görüşmelerin öngörüldüğü gibi bir süre daha süreceği belirtildi.

Devlet Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Mehmet Şimşek'in, IMF'de, Türkiye'nin de içinde yer aldığı ülke grubunu temsil eden İcra Direktörü Willy Kiekens ile bugün bir görüşme yaptığı kaydedildi.

Görüşmede ağırlıklı olarak, IMF bünyesinde halen devam etmekte olan reform gündemine ilişkin, Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülke gurubunun görüş ve değerlendirmelerinin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

''Öte yandan bilindiği üzere, IMF ile yapılacak program kapsamında ülkemizde bulunan IMF heyeti ile görüşmeler devam etmektedir. Heyet çalışmalarının görüşmeler başladığında öngörüldüğü gibi bir süre daha sürmesi söz konusu olup, görüşmeler hakkında kamuoyuna aktarılması gereken hususlar olduğunda gerekli açıklamalar yapılacaktır.''