IMF, Pakistan'la görüşmeleri erteledi

IMF, Pakistan ile yapacağı görüşmeleri güvenlik gerekçesiyle erteledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu (IMF), Pakistan ile gelecek hafta yapılacak görüşmeleri güvenlik kaygıları nedeniyle erteledi.

IMF Sözcüsü yaptığı açıklamada, Pakistan'daki güvenlik gelişmeleri nedeniyle IMF heyetinin Pakistanlı otoritelerle görüşmesinin ertelendiğini, bu aşamada yeni bir tarih belirlenmediğini belirtti.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ABD özel kuvvetleri tarafından Pakistan'da düzenlenen operasyonda öldürülmesinin ardından misilleme yapılacağı kaygıları artıyor. 

Sözcü, IMF heyetinin 2011/2012 mali yılı için bütçe hedeflerini tartışmayı ve 11 milyar dolarlık IMF programı çerçevesinde ekonomik ve politik gelişmeleri gözden geçirmeyi planladığını bildirdi. Program çerçevesinde kalan 3 milyar dolarlık kredi diliminin serbest bırakılması, Pakistan'ın içinde bulunduğu finansal sorunları aşmasına yardımcı olması için kritik önemde bulunuyor.

Dünya Bankası da benzer gerekçelerle Pakistan ziyaretini ertelemiş, ancak kalkınma ve sosyal proje ödemelerinin etkilenmeyeceğini belirmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir