IMF, Yen'in değerlenmesinden endişeli

Moody's, Japon ekonomisinin global ekonomide veya ihracat talebinde şiddetli bir yavaşlama yaşanması riskine karşı kırılgan olduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- IMF yetkilileri, Japon Yeni'nde yaşanan değerlenmenin Japonya'nın ekonomik görünümünü baltalayabileceğinden endişe ediyorlar ve bu ortamada BOJ'un para politikasının gevşetilmesi konusunda FED'in peşinden gidebileceğini belirtiyorlar.

IMF'in Asya ve Pasifik Bölümü Şefi Kenneth Kang, "Yen'in daha fazla değerlenmesini Japonya'nın ekonomik görünümü için bir risk olarak görüyoruz ve eğer yen değerlenmeye devam ederse kesinlikle endişeleneceğiz" diye konuştu.

Kang, Yen'in değerlenmesi ile parasal şartların sıkılaştığını belirterek, bu durumun Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını gevşetmek için başka yollar bakması gerektiği argümanlarını güçlendirdiğini ifade etti.

Dün Japon Yeni, dolar karşısında 84.73 ile son 15 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Parite şu sıra 85.30 seviyesinde işlem görüyor.

Moody's: Japon ekonomisi kırılgan             

Moody's, Asya-Pasifik bölgesi ülke notlarına ilişkin bugün yayınladığı değerlendirmede Japonla'nın kredi notunun 'durağan' görünüm ile Aa2 olyarak devam ettiğini ancak, Japon ekonomisinin global ekonomide veya ihracat talebinde şiddetli bir yavaşlama yaşanması riskine karşı kırılgan olduğunu bildirdi.

Moody's ayrıca, Japonya'da mali konsolidasyon ve ekonomik büyümenin yeniden diriltilmesi ihtiyacının karşılanması konusunda politikaların felç olması halinde aşağı yönlü kredi notu baskısı oluşabileceğini de vurguladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir