IMF, Yunanistan'la ilgili haberleri yalanladı

IMF, "Mali hedeflerin tutturulamadığı yönündeki haberler doğru değil" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan'da çalışmalarını sürdüren Troyka heyetinin, bu ülkenin mali hedefleri tutturamadığını tespit ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

IMF'den bir sözcü yaptığı açıklamada, "Gözden geçirme heyetinin tespitleriyle ilgili medyada çıkan son haberler gerçeği yansıtmıyor. Yetkililerle devam eden görüşmelerimizde iyi ilerleme kaydettik ve yakında tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu da Mega TV'ye verdiği demeçte, Der Spiegel'in haberini yalanlayarak, "Görüşmeler sürüyor ve birkaç gün içinde tamamlanacak. Raporun Yunanistan adına olumlu olacağına inanmak için her türlü gerekçeye sahibiz" diye konuştu.

"Reform yoksa para da yok"

Bu arada Hollanda Maliye Bakanı Jan Kees de Jager, Yunanistan'ın daha fazla tasarruf önlemlerini kabul etmede başarısız olursa, Hollanda, Almanya, Finlandiya ve diğer AB üyelerinin Yunanistan'a daha fazla kurtarma parası vermeyeceğini bildirdi.

De Jager, Yunanistan'ın kurtarma paketinin beşinci dilimini almak için IMF tarafından belirlenen koşulları "tam olarak yerine getirmesinin hayati öneme sahip olduğunu" ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir