İMKB 'evet'le zirve yeniledi

Tüm zamanların seans içi rekorunu yenileyerek tarihinde ilk kez 62 bin puana ulaşan İMKB'de ilk seans yüzde 2 primle geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasa, dün yapılan referandumda yüksek çıkan evet sonucu ve yurtdışındaki olumlu seyirle haftaya moralli başladı. İMKB, tarihi rekor seviyeleri yenilerken, dolar ve faizde gevşeme yaşandı.

Referandum sonucuyla ilgili daha önce 'evet' beklentisi içinde olan piyasada tatil sonrası hafta pozitif tablo ile başladı. Bayram tatilinde ABD borsalarında yaşanan yükseliş ve iyimser havanın bugün de devam etmesi yurtiçi piyasaya da destek verdi.

Açılışını yüzde 2 yükselişle 61.905 puandan yapan Bileşik Endeks 62.032 zirvesine kadar çıktı. Hızlı yükselişin ardından küçük çaplı kar satışıyla 61.434 seviyesini test eden İMKB, kapanışını ise yeni rekor olan 61.831 puandan yaptı.

Olumlu hava döviz ve faiz cephesinde de kendini gösterdi. Yurtiçinde dolar 1.49 seviyesine geldi. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4940/1.4960 TL düzeyinde seyrediyor. Euro ise 1.9150 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında ise güne alımlarla başlandı ve gösterge faiz yüzde 7.99 seviyesini test etti. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik getiri yüzde 8.02 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir