İMKB de Ataşehir'e taşınacak

Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi projesinde fiziki adımların atılması sürecine gelindiğini belirterek, İMKB'yi de Ataşehir'e taşımak istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 25. Yıl Konferansı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi projesinde fiziki adımların atılması sürecine gelindiğini belirterek, İMKB'yi de Ataşehir'e taşımak istediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şu anda bankaların genel merkezlerini, genel müdürlüklerini İstanbul'a taşımaya başladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"SPK, BDDK aynı şekilde buraya gelecekler. Zaten faaliyetlerinin büyük  bir kısmını da burada yürütüyorlar. Bunu başaracağız. Finans merkezi olarak belli  bir yerde bu çalışmayı yürütürken, temennim o ki, İMKB'yi de aynı merkezin  içerisinde bulundurmak suretiyle bu hareketliliği orada yapmak ve dünyaya oradan  çok farklı bir mesajı vermek. Bu çok önemli. Oturacağız, değerlendireceğiz, onun  da adımlarını atacağız.

Ama bankalar noktasındaki adımlarımızı süratle atıyoruz. Artık 2011, daha fazla tehir edilemez, bu adımları attığımız yıl olacak. Zaten  projeler bir taraftan yapılıyor. Artık fiziki noktadaki mekanlar şu anda  belirlenmiş durumda. İnşallah 2-3 yıl içinde bütün merkezler bitmiş olacak ve  oralara bu bankalarımız taşınmış olacaklar."

"İMKB'nin içerisinde prim yapamazlar"

Öte yandan son dönemde yaşanan öğrenci protestolarına ilişkin değerlendirmede de bulunan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Anamuhalefet partisi ve malum medya, hiç bir konuda ortak paydasının olmadığı marjinal öğrenci gruplarının reklamını yaparak, bu grupları hükümete karşı cesaretlendirerek, bilsinler ki İMKB'nin içerisinde prim yapamazlar, orada kaybederler.

Onun için de bu şiddetle, şiddet içeren anlayışlarla hiçbir yere gidilmez. Ne amaçla yapıldığı, kimler tarafından yapıldığı, nasıl yapıldığı hiç önemli değil, yeter ki hükümet hedef alınsın. Yaptıkları illegal eylemlerin tam sayfa yayınlandığını, dakikalarca ekranda tutulduğunu, anamuhalefet partisinden tam destek aldığını gören bu gruplar da doğal olarak şiddetin, protestonun dozunu artırıyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir