İMKB haftaya 261 puan ekside başladı

En düşük 51.780 puanı gören endeks, tepki alımlarıyla da en yüksek 52.369 puana çıkabildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haftaya satıcılı bir açılışla başlayan borsa toparlanma çabası gösterse de, günü 261 puan düşüşle 51.971 puandan kapattı.

Asya borsalarındaki zayıf görümüm ile güne başlayan borsada, yurtdışında devam temkinli görünüme paralel olarak, gün içinde yatay seyir hakim oldu.  En düşük 51.780 puanı gören endeks, tepki alımlarıyla da en yüksek 52.369 puana çıkabildi. Gün sonunda 1.3 milyar TL işlem hacmi gerçekleştirdi.

Yurtiçinde bugün açıklanan TÜİK verisine göre; işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0,5 puanlık azalış gösterirken, geçtiğimiz kasım ayına göre ise 0.4 puan artış kaydetti. Diğer yandan sanayide ciro ve siparişler 2010 yılı Ocak ayında yüzde 11,7 artış gösterdi.

Yurtdışında ise piyasalarda Çin'de ekonomiyi soğutmak için önlemler almaya devam edileceği ve faiz artırımına gidilebileceği değerlendirmeleriyle olumsuz hava yaşadı.

ABD’de sanayi üretimi şubatta beklentiler doğrultusunda yüzde 0.1 artarken, kapasite kullanım oranı yüzde 72.7 oldu.

Yarın ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısı ile birlikte  yapılacak açıklamada, bundan sonra izlenecek para politikalarına yönelik sinyaller yakından izlenecek.   Yurtiçinde de 18 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak mesajlar bekleniyor.

Para piyasasında ise Dolar günü 1.5300 TL'den kapatırken, Euro 2.0900 TL'de yer aldı. Öte yandan Euro/Dolar paritesi, şu sıra 1.3662 sent seviyesinde.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.19 seviyesinden kapandı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 9.16 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir