İMKB haftayı artıda kapattı

Beklenenden kötü gelen ABD tarım dışı istihdamına rağmen Bileşik Endeks 150 puan yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – ABD'de temmuz ayı tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerden kötü gelmesi yurtdışı piyasalarda satış baskısını artırırken, İMKB günü artıda kapatmayı başardı. Endeks haftanın son işlem gününü 150 puan yükselişle 59.753 seviyesinden tamamladı.

Borsa güne çıkışla başlamasına karşın, yukarı yönlü denemeler gün içerisinde zayıf kaldı. En yüksek 60.358 puanı gören Ulusal-100, kar satışlarıyla da 59.181 puana kadar indi. Geri çekilmede ABD'den gelen tarım dışı istihdam verisi de etkili oldu. Temmuzda 87 bin kişi azalması beklenen tarım dışı istihdam 131 bin kişi azaldı. ABD borsalarının da güne düşüşle başlamasının ardından yurtdışında satıcılı seyir ağırlığını koruyor. Yurtdışından pozitif yönde ayrışan İMKB ise 150 puan artıda kapandı. Gün sonunda 1.4 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Bu arada ağustos ayının ilk haftasında 58.967 – 60.792 bandında hareket eden Bileşik Endeks, haftalık bazda ise yüzde 0.19 değer yitirmiş oldu.

Uluslararası piyasada euro, dolar karşısında güçlendi. Euro/Dolar 1.33'ün üzerinde işlem görürken, yurtiçinde dolar 1.4940 TL'den, euro 1.9850 TL'den günü tamamladı.

Tahvil-bonoda ise 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.40 ile dünkü seviyenin altında kapandı. Gösterge faiz valörlü işlemlerde yüzde 8.34 seviyesine indi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir