İMKB kar satışıyla gevşedi

İMKB haftanın son işlem gününü 126 puan düşüşle 70.779 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB kapanış seansında kar satışlarıyla hafif gevşeyerek günü 126 puan düşüşle 70.779 puandan kapattı.

Yurtdışı piyasalar dünkü sert yükselişin ardından bugün dalgalanma yaşadı. ABD borsası güne kararsız başlarken endeksler hafif ekside yatay hareketini sürdürüyor. Avrupa piyasalarında ise artıda işlemler görüyor.

Yurtdışında Japonya Merkez Bankası bugünkü toplantısında faiz oranlarını bulunduğu seviyede tuttu ve varlık alım planını değiştirmedi. Varlık alım planında değişiklik yapmayan BOJ gösterge faizi beklentiler doğrultusunda sıfır ile yüzde 0.1 aralığında bıraktı.

ABD’de tarım dışı istihdam 151 bin kişi arttı. Böylece, tarım dışı istihdam mayıs ayından beri ilk kez artış göstermiş oldu.

Haftanın son işlem gününe dünkü yükselişin devamıyla başlayan İMKB en yüksek 71.339 puanı gördü Kar satışıyla hafif gevşeyerek 70.598 puana inen borsa günü 126 puan düşüşle tamamladı. Gün sonunda 2.5 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Para piyasalarında Dolar günü 1.3980 TL'den kapatırken, Euro 1.9670 TL'de yer aldı. Öte yandan bugün 1.4028 – 1.4249 sent aralığında hareket eden Euro/Dolar paritesi, şu sıra 1.4033 sent seviyesinde.

Ayrıca serbest piyasada 24 ayar altının gram fiyatı 62.55 TL olurken, cumhuriyet altın 421 TL'den, çeyrek altın ise 103 TL'den satıldı.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.63 ile dünün üzerinde kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 7.61 seviyesinden kapanmıştı. Pazartesi valörlü işlemler ise yüzde 7.63 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir