İMKB tepki alımıyla toparlandı

Kar satışlarıyla 67.312 seviyesine kadar gerileyen endeks, kapanışını 68.760 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Güne düşüşle başlayan borsa satışların karşılanmasıyla kapanışını 171 puan artıda yaptı. Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle tek seans yapılan borsada gün 68.760 seviyesinden tamamlanmış oldu.

Dünkü sert düşüşün ardından İMKB haftanın son işlem gününe hafif tepki alımları ile başlasa da satışların ağırlık kazanmasıyla yeniden yönünü aşağı çevirdi. Borsa kar satışlarıyla 67.312 seviyesine kadar geriledi.

Tepki alımlarının gelmesiyle toparlanan İMKB artıya geçti ve 68.794 puana kadar yükseldi. Borsa kapanışını 68.760 seviyesinden yaparken, 1.2 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Yurtdışı endekslerde ise önümüzdeki hafta yapılacak olan Fed toplantısı önceki temkinli yükseliş söz konusu.

Para piyasalarında Euro/Dolar şu sıra 1.3835 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4340/1.4400 düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.4355, euro 1.9840 liradan el değiştiriyor.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 7.62 seviyesinde yataya döndü.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir