İMKB yönünü artıya çevirdi

Endeks ilk seansı 76 puan artışla 69.915 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki açılışına düşüşle başlayan İMKB seans içinde yönünü artıya çevirerek ilk senası 76 puan artışla 69.915 puandan kapattı.

ABD borsaları Çin'in sürpriz faiz artırım kararı ve mortgage konusundaki kaygıların da etkisiyle düşüşle kapandı. Asya piyasalarında satıcılı kapanışlar gerçekleşirken, Avrupa borsaları da güne düşüşle başladı.

ABD ve Asya cephesindeki satış baskısıyla güne düşüşle başlayan İMKB, vadeli ABD endekslerinde toparlanma gözlenmesi ile seans sonunda artıda tutunma çabası verdi. İlk seansta en yüksek 70.103 puanı gören endeks, satışlarla da 69.184 puana kadar geriledi. Seans 69.915 puandan kapanırken, 1.3 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Piyasada gözler ABD şirketlerinden gelecek 3.çeyrek kar rakamlarına çevrilmiş durumda bulunuyor. Bugün ayrıca ABD'de TSİ 21:00'de Fed Bej Kitap açıklanacak.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4290 TL'den, Euro 1.9740 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3825 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.69 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 7.68 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir