İMKB'de görünüm yatay

Endeks ilk seansı 353 puan artışla 59.176 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Veri akışının sınırlı olduğu yurtdışı piyasalara paralel hareket eden İMKB ilk seansı yatay hareketle 353 puan artışla 59.176 puandan kapattı.

Dün ABD piyasalarında hafif artıda kapanışlar ve bugün futurelarında da artıda işlemler izlenirken, Asya'da borsalar, küresel ekonominin toparlanmasına yönelik endişeler nedeniyle kararsız bir seyir izledi. Avrupa borsaları ise güne yükselişle başladı. Piyasalarda Almanya ZEW verileri sonrası işlemler artıda devam ediyor.

İMKB yurtdışı endekslere paralel hareket ederek ilk seansı yatay seyirle yükselişle kapattı. İlk seansta en yüksek 59.383 puanı gören endeks, satışlarla da 58.874 puana kadar geriledi. Seans 59.176 puandan kapanırken, 790 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtdışında açıklanan veriler arasında Almanya'da Ağustos'ta ZEW Ekonomik Beklenti Endeksi 14'e yükseldi. Beklenti 12.2 olması yönündeydi.

Öte yandan Ernst&Young'ın 3 ayda bir yayınladığı EEF sonuçlarına göre; Euro/dolar paritesi 2011 sonuna kadar 1,05'e gerileyecek, ancak Euro bölgesi toparlanmaya başladıktan sonra bu oran biraz yükselecek.

Bugün yurtiçinde ise önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında ABD’de Temmuz ayı İnşaat İzinleri verisi, Konut Başlangıçları verisi, Temmuz ayı Çekirdek Üfe ve Üfe enflasyon verisi, Kapasite Kullanımı verisi ve Sanayi Üretimi verileri takip edilecek.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4990 TL'den, Euro 1.9310 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2883 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.15 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.20 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir