İMKB'de kayıplar telafi edildi

Endeks, günü 10 puan artışla 56.798 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünkü alıcılı seyrinden uzak bir gün geçiren borsa günü 10 puan yükselişle 56.798 puandan kapattı.

Güne kar satışlarıyla başlayan İMKB'de ilk seans sonuna doğru kayıplar arttı. Endeks kapanışa doğru ABD piyasalarının artıda açılması ve Avrupa borsalarında eksilerin azalmasıyla birlikte toparlandı. Gün sonuna doğru yaşanan kayıpları telafi etmeye çalışan borsa yukarı yönlü toparlanma çabası sarf ederek günü sınırlı yükselişle tamamladı. Endeks gün içerisinde 55.967 – 56.928 aralığında hareket ederken, gün sonunda 1.6 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtdışında Yunanistan Hazinesi’nin bu ay yapacağı borçlanma programı netleşti. Buna göre Yunanistan Hazinesi 13 Temmuz tarihinde 26 ve 52 haftalık bono ihraçları gerçekleştirecek. Hazine tarafından borçlanma miktarı ise cuma günü açıklanacak. Yunanistan Hazinesi’nin 16 Temmuz tarihinde 2.16 milyar euro tutarında 6 ve 12 aylık bonolarının itfaları dolarken ihalelerde oluşabilecek talep seviyesi yakından izlenecektir.

Ayrıca yarın ABD'de açıklanacak işsizlik başvuruları ve DJ-BTMU Piyasa Göstergesi dataları piyasa tarafından izlenecek veri açıklamaları olarak öne çıkarken, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa değişiklik paketiyle ilgili alacağı karara ilişkin gelişmeler de piyasalar tarafından yakından izlenecek.

Öte yandan para piyasalarında Dolar 1.5580 TL'den el değiştirirken, Euro 1.9660 TL'den işlem gördü. Bugün 1.2554 – 1.2631 sent aralığında hareket eden Euro/Dolar paritesi ise şu sıra 1.2628 sent seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.45 ile dünkü seviyenin altında kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 8.46 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 8.44 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir