İMKB'de satış baskısı sürüyor

Borsa ilk seansı 742 puan düşüşle 56.045 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Güne kar satışlarıyla başlayan endeks, ilk seans sonuna doğru düşüşünü sürdürerek, 742 puan ve yüzde 1.31 değer kayıpla 56.045 puandan kapandı.

Dün ABD piyasaları kapanışa doğru yükselirken, bu sabah ABD futureları düşüş gösterdi. Uzakdoğu ve Asya borsaları günü ekside kapatırken, Avrupa piyasaları da satıcılı açıldı. İMKB ise dünkü iyimser havayı bu sabah kar satışlarıyla dağıttı ve endeks günün ilk yarısına doğru düşüşünü sürdürdü. İlk seansta en düşük 55.967 puanı gören endeks, alımlarla da 56.465 puana kadar yükseldi. Seans 56.045 puandan kapanırken, 665 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5630 TL'den, Euro 1.9630 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2570 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.45 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.46 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir