İnancımız teyit edildi

Hisarcıklıoğlu, "Yeni Anayasa çalışmalarına geniş halk kesimlerini temsil eden mesleki ve sivil toplum örgütleri de aktif olarak katılmalıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, referandum sonucunun Türkiye'nin demokratikleşmesi ve zenginleşmesi yolunda olumlu bir adım olduğunu bildirdi.

Yaptığı yazılı açıklama ile referandum sonucunu değerlendiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin daha demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğuna dair inancın teyit edildiğini ve güçlendiğini ve Türkiye'de 13 Eylül'den itibaren yapısal reformları hayata geçirme açısından yeni bir ivme ve heyecan kazandığını kaydetti.

İnsan odaklı, hak ve özgürlükleri teminat altına alan daha kaliteli bir demokrasiye ve buna uygun yeni bir Anayasa yapılmasına yönelik çalışmaların da önünün açıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yeni Anayasa, toplumsal mutabakat metni olmalıdır. Yeni Anayasa çalışmalarına geniş halk kesimlerini temsil eden mesleki ve sivil toplum örgütleri de aktif olarak katılmalıdır. Böyle bir yeni dönemin başlaması, istikrarı ve güven hissini güçlendirecek, ekonominin toparlanma sürecine destek olacaktır. Türkiye'nin sorunlarının çözüm yeri Meclistir, çözüm yolu milli iradedir, çözüm aracı katılımcı demokrasidir."

"Reformlar hayata geçirilmeli"

Referandum sürecinde ortaya çıkan gergin siyaset tarzının geride bırakıldığı, itidalli ve sağduyulu bir dönemin başlamasının toplumun ekseri çoğunluğunun ortak talebi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Bu çerçevede referandumun sonucu kadar, sayın Başbakanın'ın dün gece yaptığı açıklamayı, ülkenin tamamını kucaklayan ve birleştirici mesajlarını çok olumlu buluyoruz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, bundan sonra hükümetin daha kapsayıcı, muhalefet partilerininse daha yapıcı ve katkı vermeye odaklı bir siyaset tarzı izleyerek, başta yeni bir Anayasaya olmak üzere bekleyen reformların hayata geçirilmesini arzu ettiklerini de bildirdi.

Dünya değişirken, Türkiye'nin aynı kalarak hiçbir şey olmamış gibi yola devam etmesinin mümkün olmadığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, ekonominin kurumsal altyapısını gelişmiş ülkelerin standartlarına çıkaracak reform ihtiyacının devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Mecliste uzun süredir bekleyen ve reel sektörü güçlendirecek yeni Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu gibi yapısal reformların bir an önce yasalaşması konusuna iktidar ve muhalefetin birlikte sahip çıkmasını beklediklerini ifade eden TOBB Başkanı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Öte yandan referandum sürecinde TOBB camiası ile odalarımız ve borsalarımız her fikrin açıklıkla ortaya konması ve tartışılması için gereken zemini sağlamak konusunda üzerine düşeni yapmışlardır. Bu vesileyle camiamızdaki herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

TOBB bünyesinde farklı görüşler her zaman tartışılır. Fakat bünyesindeki tüm farklılıklara rağmen TOBB camiasının birleştiği ortak bir gelecek vizyonu vardır. Rekabetçi ekonomisi, işleyen demokrasisi, yüksek insani gelişmişlik seviyesi ile dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmuş Türkiye."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir