İnce: Simitçiye çağırsa, oraya da giderim

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini belirten CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'den Erdoğan'ın, "Partimize ayakları alışmış olur" sözlerine yanıt geldi. İnce, "Simitçiye çağırsa, oraya da giderim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce diğer adaylarla görüşme talebinde bulunacağını belirtmiş hatta bu sözlerinin üzerine, "Kabul ederse Erdoğan'ı da ziyaret etmek isterim" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu görüşmenin AK Parti'nin genel merkezinde olmasının daha doğru olacağını belirterek, "Partimize ayakları alışmış olur" demiş ve İnce'ye yeşil ışık yakmıştı.

Erdoğan'ın bu açıklamalarına İnce'den yanıt gecikmedi. İnce, "Öncelikle şunu belirteyim, Sayın Erdoğan'ın partisine benim ayağım alışmaz, saraya davet etmemesinin nedeni ayağım oraya alışır diye herhalde. Memleket olayında küslük olmaz. 'Oraya gitmem' yok öyle şey. Şurada simitçiye çağırsa, oraya da giderim. Şuraya gitmem, yok öyle kompleksim falan. Öyle Ankara'da trafik falan aksamayacak. Öyle 3 bin korumayla falan gezmeyeceğim. Halk tipi bir cumhurbaşkanı olacağım. Bisiklete bineceğim, Yaşamkent'te oturuyorum. Sabahları görüyorlar, yine görecekler. Esnaf lokantasında yemek yiyen, pazara giden bir cumhurbaşkanı olacağız arkadaşlar" şeklinde yorumda bulundu.

Akşener'i ziyaret etti

İnce, bugün öğleden sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

İnce ve beraberindeki heyeti, parti binasına gelişinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu karşıladı.

Daha sonra Akşener'in makamında geçen İnce'ye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da eşlik etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Akşener, parti genel merkezinden ayrılışında İnce'yi otomobiline kadar uğurladı.

Ayrıca cezaevinde bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı çarşamba günü ziyaret etmek istediğini ifade eden İnce'ye Adalet Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir