İnce'den direnişçilere mesaj

"Sağa sola zarar vermeyin, kamu malına zarar vermeyin, vatandaşlara ve yurttaşlara zarar vermeyin, küfretmeyin ama direnin"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Gençlere tavsiyem; sağa sola zarar vermeyin, kamu malına zarar vermeyin, vatandaşlara ve yurttaşlara zarar vermeyin, küfretmeyin, ama direnin" dedi.

İnce, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu, vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinledi. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'i belediyede ziyaret eden İnce, Uzunköprü İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden de ekili alanlarla ilgili bilgi aldı.

İnce, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde ve her çağda toplumun önünde giden üç kesimin sanatçılar, bilim insanları ve gençler olduğunu söyledi.

Kendisinin 22 yaşında öğretmenlik mesleğine başladığında 17-18 yaşındaki gençlerin ruh halini anlayabildiğini, ancak Başbakan'ın bunu anlayamadığını savunan İnce, "Sanatçılarla, bilim insanlarıyla ve gençlerle inatlaşmak, onlara hakaret etmek, onları dışlamak bir siyasetçinin en son yapacağı iştir. İşte bugün gençlere en fazla destek olan yine sanatçılar olmuştur. 60 yaşındaki başbakanın 15 yaşındaki gençlerle inatlaşmasını anlayabilmiş değilim" şeklinde konuştu. Başbakan'ın polisler olmadan şu anda Taksim Meydanı'nı ziyaret etmesi gerektiğini kaydetti.

"Bu gençlerle inatlaşılmaz, onların taleplerine kulak verilir"
CHP'nin Sivas'tan öteye gidemeyeceğini iddia edenlerin, Taksim Meydanı'na gidemeyeceğini öne süren İnce, "Bırak Sivas'ı İstanbul'un göbeğine bir gidin bakalım. Onlar ne istiyor, özgürlük istiyor, demokrasi istiyor, yaşamlarına müdahale olsun istemiyor. Bu gençlerle inatlaşılmaz, onların taleplerine kulak verilir. Bunu anlamak lazım, bunda bir şey yok. Ben öğretmenlik yaparken de çocuklar meydan okurdu ara sıra, susardık. Onları anlayışla karşılardık. Hele hele bu durum öyle bir durum da değil. Bu anlayışla karşılanacak bir durum falan değil. 'Müdahale edemezsin bana' diyorlar. Hakkıdır, direniyorlar. Kazanacaktır o çocuklar bundan hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.

İnce, sadece Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç'ın özür dilemesinin yeterli olmayacağını, Başbakan'ın da özür dilemesi ve gençleri taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Twitter'ın örgür bir ortam olduğunu aktaran İnce, bugün 80'li yıllara göre ailelerin çocuklarına sahip çıktığını ve onlarla gurur duyduğunu dile getirdi.