İngiliz toplu konutlarının armatürleri Elginkan'dan

Elginkan topluluğunun tüm yurtdışı satışlarını gerçekleştiren Eleks Dış Ticaret, İngiltere'de yapılacak en büyük sosyal konut projesinde ihale kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özüm ÖRS

ANKARA - Elginkan topluluğunun tüm yurtdışı satışlarını gerçekleştiren Eleks Dış Ticaret AŞ, İngiltere'nin Kuzey Batı Bölgesi'nde yapılacak en büyük sosyal konut projesinde ihale kazandı. Eleks Dış Ticaret AŞ'nin tedarik edeceği armatür ve radyatörlerin dört senelik bütçesinin 55 milyon Türk Lirası olduğu kaydedildi.

Elginkan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Eleks Dış Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Ömer Özgen, Eleks Dış Ticaret AŞ'nin ağırlıklı olarak İngiltere'nin kuzey bölgesini kapsayan sosyal konut yapımı ve yenileme çalışmaları yapan firma gruplarından oluşan konsorsiyumun açtığı İngiltere'nin en büyük satın alma ihalelerinden birinin resmi tedarikçisi olduğunu açıkladı. Özgen, Eleks'in tedarikçisi olduğu ürün gruplarından armatür ve radyatörlerin dört senelik bütçesinin 55 milyon lira olduğunu kaydetti. Eleks dışında ihaleyi kazanan diğer firmaların tamamının İngiliz firmalardan oluştuğunu belirten Özgen, "Bir Türk markası olarak ihaleyi kazanan tek yabancı firma olduğumuz için gururluyuz" dedi.

Ödüllü armatür su ve enerji tasarrufu sağlıyor

Ürünler hakkında bilgi veren Özgen, E.C.A. Primemix armatürünün IF Design tarafından düzenlenen M Technology Award 2009 Uluslararası Tasarım Yarışması'nda "Elements and Systems" kategorisinde ödül kazandığını belirterek "2010'un ilk yarısında satışa sunduğumuz E.C.A. Primemix, dünya çapında patenti alınan içindeki özel mekanizması sayesinde, su miktarı ve suyun sıcaklık ayarını birbirinden ayırıyor" dedi. Armatürdeki ısının sabitlenerek suyun sıcaklığının ayarlamaya gerek bırakmadığını belirten Özgen, bu özelliğin kullanıcısına yüksek düzeyde konfor, enerji ve su tasarrufu sağladığını vurguladı. Tam yoğuşmalı E.C.A. Confeo Premix yoğuşmalı kombinin ise, kullanıcısına yüzde 107,5'e varan yüksek enerji verimliliği sağladığını kaydeden Özgen, bu verimin doğalgaz faturasına yüzde 20 düşüş olarak yansıdığını ifade etti. 

Turquality'e seçilen ilk 33 markadan birisi olan E.C.A'nın üretmekte olduğu panel radyatörlerin TSE kalite standartlarından "EN 442"normlarına uygun olarak üretildiğini ifade eden Özgen, otomatik test havuzlarında, bilgisayarlı sistemle 13 bar basınçta test ediliyor. Her bir radyatör için yüzde 100 sızdırmazlık kontrolü yapılıyor" dedi. 2008 yılında kullanımı yasal açıdan zorunlu hale gelen E.C.A. termostatik vana ile yüzde 30'a varan oranlarda enerji tasarrufunun sağlandığını kaydeden Özgen, termostatik radyatör vanasının takılmasıyla ısının kontrol edilebildiğini ve gereksiz ısınmanın önlenebildiğini dile getirerek, "Ortamdaki 1 derecelik sıcaklık değişimine karşılık yüzde 6'ya varan oranda tasarruf sağlanabiliyor" dedi.

Basınç düşürücü ile ev aletleri korunuyor

Elginkan Topluluğu şirketlerinden Valf Sanayi AŞ'nin yıllardır ürettiği su basınç düşürücülerin, binalardaki su dağıtımının yapıldığı katlardaki şebekelerde bulunan basıncı düşürerek olması gereken seviyeye indirgediğini söyleyen Özgen, "Günümüzde içme suyu şebekesi anma basıncı ilgili standart gereği 10 bardır. Avrupa standartları da bunu öngörmektedir. Türkiye'de bu standartlarda su dağıtımı sağlanamadığından, aşırı yüklenmiş basınç, kentlerdeki şebeke sistemleri başta olmak üzere evlerdeki çamaşır ve bulaşık makinelerinin hortumlarına, valflere ve bataryalara ciddi zararlar veriyor ve aşırı su ve enerji kayıpları meydana geliyor. Su basınç düşürücüler, cihazların ömürlerini uzatarak evlerdeki muhtemel hasarları önleyerek gereksiz sarf edilen su ve enerji kayıpların önüne geçiyor" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir