İngiltere artık sadece 'zengin' göçmen alacak

İngiltere'de yıllık 31 bin sterlinden az kazanan göçmen işçilerin ülkeye yerleşmelerine izin verilmeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LONDRA - Göç politikasını yenileyen İngiltere, geçen yıl 385 bin vize başvurusunu reddetti.
İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 2011 yılında, 27 bin kişinin vize başvurusunda ise sahte belge beyan ettikleri tespit edildi.
Ülkeye AB dışından gelen ve 242 bin olan göçmen sayısını, 10 binlere indirmeyi amaçlayan İngiltere'deki koalisyon hükümeti, bugün AB dışından ancak yüksek ücret alan ve vasıflı göçmenlerin alınacağını açıkladı.
İngiltere'nin Göç'ten Sorumlu Bakanı Damian Green, yıllık 31 bin sterlinden az kazanan göçmen işçilerin İngiltere'ye yerleşmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.
Hükümetin göç politikasında bundan sonra daha seçici olacağını kaydeden Green, ülkesinin orta yöneticiler ve vasıfsız işçileri daha fazla istemediğini ifade etti.
Yeni göç politikası çerçevesinde, İngiltere'de yaşamak isteyen göçmen işçilerin yıllık 31 bin sterlinden fazla kazanmaları gerekecek. Ayrıca, ülkede kalmak için yapılan sahte evlilikleri önlemek amaçlı sınavlar yapılacak.
Damian Green, "AB dışından İngiltere'ye gelen kişilerin, ülkenin yaşam kalitesine katkı sağlaması gerekir" dedi. Green ayrıca, AB vatandaşı olmayan eşini İngiltere'ye getirmek isteyen İngiliz vatandaşının da yılda en az 31 bin sterlin kazanıyor olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir