İnşaattan düşen işçi öldü

Yıkılan Likör Fabrikası'nın yerine inşa edilen 'Quasar İstanbul' inşaatında, 12. Kattan düşen bir işçi yaşamını yitirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şişli'de, asansör kazasının meydana geldiği ve 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatın hemen yanında bulunan 'Quasar İstanbul' inşaatında iş kazası meydana geldi. Mehmet Akar adlı işçi, 12. kattan zemine düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Proje sahiplerinden açıklama

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi,  'Quasar İstanbul'  inşaat projesinde yaşanan kazaya ilişkin, "Mekanik proje taşeronumuz olan şirketin alt taşeronu firmanın sahiplerinden Mehmet Akar, şantiye ekiplerini teftişi sırasında 11. kattaki demir korkuluk ve pervazlarla güvenlik altına alınmış şaft boşluğundan 5. kata düşmek suretiyle vefat etmiştir" açıklamasını yaptı.

Ortak girişimin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Mecidiyeköy'deki inşaat projemizde bugün yaklaşık olarak saat 15.00'te mekanik proje taşeronumuz olan Birleşim Mühendislik Isıtma ve Soğutma San. ve Tic. Ltd. Şirketi'nin alt taşeronu olan 'Akar Tic.- Latif Akar Ltd Şti' firma sahiplerinden Mehmet Akar, şantiye ekiplerini teftişi sırasında henüz tam olarak anlaşılamayan bir sebeple, muhtemelen şantiye inşaatının 11. katından demir korkuluk ve pervazlarla güvenlik altına alınmış olan (50cm x 90cm genişliğindeki) bir şaft boşluğundan 5. kata düşmek sureti ile vefat etmiştir."

Açıklamada, olayı aydınlatmaya yönelik daha detaylı incelemelerin ilgili makamlarca yapıldığı vurgulanarak, "Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve firmasına başsağlığı diler, en derin üzüntülerimizi kamuoyu ile paylaşırız" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir