iPhone, hesabı da ödeyecek

iPhone kullanan Turkcell'li Yapı Kredi müşterileri temassız mobil ödeme yapabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Visa Europe, Yapı Kredi ve Turkcell işbirliğiyle geliştirilen "iCarte" ile Turkcell abonesi olup iPhone kullanan Yapı Kredi müşterileri doğrudan temassız mobil ödeme yapabilecek.

Uygulama kapsamında iCarte'ı iPhone'una takan kullanıcılar App Store'dan "iCarte için Visa Mobil" uygulamasını indirebilecek. iCarte aksesuarı, üzerinde bir NFC (yakın alan iletişimi) anten ve Visa mobil kartının muhafaza edildiği güvenli bir birim barındırıyor. Visa mobil kart ise yine App Store'dan temin edilecek uygulama ile iPhone üzerinden ödeme yapmaya olanak sağlayacak.

Kullanıcılar Yapı Kredi'den alacakları şifre ile ödeme uygulamasını aktif hale getirebilecek ve Türkiye'de bulunan 42 bin temassız satış noktasında şifre girmeden iPhone'larını temassız okuyucuya yaklaştırarak alışveriş yapabilecek.

Limit 35 lira

Visa Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "iCarte ile 500 bini aşkın iPhone kullanıcısı, cep telefonlarını temassız mobil ödeme imkanı çerçevesinde kullanmaya başlayacak, yarım saniyenin altındaki bir sürede ödeme yapabilecekler" şeklinde konuştu. Ülman, iCarte'ın 35 liranın altındaki alışverişlerde kullanılabileceğini, uygulama ile iPhone'un bir ödeme ürünü haline geldiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir