Irak uçuşlarında kriz yaşanıyor

Türkiye'den Irak'a olan uçak seferleri dün geceden beri yapılamıyor. THY ve Atlasjet Havayollarının Irak'a olması gereken uçak seferleri henüz gerçekleşmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'den Irak'a olan uçak seferleri dün geceden beri yapılamıyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan uçuş yasağının durdurulması ve Irak uçaklarına ilişkin haciz kararının kaldırılması için devreye girdi.

Alınan bilgiye göre, THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanından dün gece saat 23.15'te yapılması gereken TK 806 sefer sayılı Süleymaniye, TK 804 sefer sayılı Erbil ve 04.20'deki TK 802 sefer sayılı Bağdat uçuşları ile Atlasjet Havayollarının bugün 10.30'da Erbil'e olması gereken uçak seferleri henüz gerçekleşmedi.

Atatürk Havalimanındaki uçuş bilgi sisteminde, söz konusu seferler için ''gecikmeli'' ibaresi yer alıyor.

THY yetkilileri, seferlerin iptal olmadığını, gerçekleştirmek için izin beklendiğini belirterek, seferlerdeki gecikmeler nedeniyle yolcuların otellere yerleştirildiğini belirtti.

THY, Bağdat, Erbil, Basra, Necef, Süleymaniye ve Musul olmak üzere Irak'ta 6 noktaya haftada toplam 22 sefer gerçekleştiriyor. THY'nin yanı sıra Pagasus Havayolları ve Atlasjet Havayolları da Irak'a sefer düzenliyor.

Çağlayan haciz kararının kaldırılması için devrede

Diğer yandan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Irak'ın Türk uçaklarına uyguladığı uçuş yasağının durdurulması ve Irak uçaklarına ilişkin haciz kararının kaldırılması için devreye girdi. Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Çağlayan'ın, Türk firmalarının haciz kararını kaldırmaları konusunda yaptığı görüşmeye 4 firmanın 2'si olumlu yanıt verdi, 2 firma haciz kararını geçici olarak kaldırdı. Diğer 2 firma ile de görüşmeler devam ediyor.

Bakan Çağlayan, diğer 2 firmanın haciz kararını kaldırması konusunda da Irak Ticaret Bakanı ile görüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir