Irak'ta büyük fırsatlar var

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu, iş adamlarına, "Irak'ta güvenliğinizi sağlarız, her kişiyle görüştürürüz, her konuda yardımcı olmaya hazırız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Ahmet Yıldız, Denizlili iş adamlarını Irak'a yatırıma davet ederek, "Irak'la gelecekte en az 10 milyar dolar ihracat yapılacak" dedi.

Yıldız, Denizli Sanayi Odası'nın (DSO) davetlisi olarak DSO Meclis Toplantı Salonu'nda "Geleceğin Pazarı Irak" konulu söyleşide yaptığı konuşmada, Denizlili iş adamlarına Irak'ın gelişen ticari hayatını anlattı. Irak'a ticaret yapmaları konusunda iş adamlarına tavsiyede bulunan Yıldız, Irak'ın ekonomide Türkiye'ye bağlı bir ülke olduğuna dikkat çekerek, inşaat, enerji, tekstil ve gıda sektörlerinin revaçta olduğunu söyledi.

"Her konuda yardımcı oluruz"

Irak'ta ticaret yapmayı düşünen iş adamlarına her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ifade eden Yıldız, iş adamlarına, "Irak'ta güvenliğinizi sağlarız. Görüşecek olduğunuz her kişiyle görüştürürüz. Size her konuda yardımcı olmaya hazırız. Irak'ta çok az dahi olsa risk var ama çok büyük iş hacmi var. İş adamlarımızı bu ülkeye bekliyoruz" dedi.

Türkiye'den Irak'a ara malda daha çok hitap eden illerin Gaziantep, İstanbul, Konya ve Diyarbakır olduğunu belirten Yıldız, Denizli'nin de orada tanınması için ticaret yapılması isteğinde bulundu.

Irak'ın en kötü döneminin geride kaldığına işaret eden Yıldız, şöyle dedi:

"Siyasi gelişmelerin ardından Irak'ın parçalanma ihtimali büyük oranda ortadan kalktı. Irak, iki yıl içerisinde Suriye'nin 5-6 katı büyüklüğünde ithalat hacmine ulaşacak. Iraklılar tarihi sebeplerden dolayı bize yakın halklar. Türk malı denince en kaliteliyi anlıyorlar. Irak'la gelecekte en az 10 milyar dolar ihracat yapılacak ve en az 500 bin turist gelecektir."

Petrol gelirleri ikiye katlanacak

Bir-iki yıl içinde Irak'ta petrol gelirlerinin iki katına çıkacağını öne süren Yıldız, "Her yatırımda risk vardır. Bugün riski göze alarak yatırım yapan gelecekte çok daha iyi bir yere gelebilir" diye konuştu.

Türk iş adamlarının ve Türk malının Irak'ta zirvede olduğunu kaydeden Yıldız, Irak'ta insanların savaş sonrası çalışamadıklarını, tarım arazilerini kullanamadıkları için her şeyi ithal ettiklerini kaydetti.

Yıldız, daha sonra toplantıya katılan iş adamları ve sanayicilerin Irak'ın ticari hayatıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Toplantıya, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve sanayiciler katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir