İran artık 'nükleer güç'

Ahmedinejad, nükleer pazarlık zirvesi öncesinde önemli mesajlar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, gelecek ay İstanbul’da yapılacak nükleer pazarlık zirvesi öncesinde önemli mesajlar verdi. Ahmedinejad, "İran artık nükleer bir ülkedir. Batının uyguladığı ambargo politikası ve çatışmacı süreç, bizi bu noktaya getirdi, biz artık nükleer bir gücüz" dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi nedeniyle İstanbul'a gelen Ahmedinejad, Conrad Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Ahmedinejad, İran'ın nükleer bir güç olup olmadığı yönündeki tartışmalara ilişkin olarak, "İran artık nükleer bir ülkedir. Batının uyguladığı ambargo politikası ve çatışmacı süreç, bizi bu noktaya getirdi, biz artık nükleer biz gücüz" şeklinde konuştu.

İstanbul'da kazan-kazan

Nükleer pazarlık konusunda Türkiye'nin büyük katkısı olacağını dile getiren Ahmedinejad, "Biz artık bu konuyla ilgili çatışmadan kaçınmak ve konuyu işbirliğiyle sonuçlanırmak istiyoruz. İstanbul'da kazan kazan formülünün hayata geçeceğini ve işbirliğiyle son bulacağını umuyorum" ifadelerini kullandı. Uluslararası kurallara uyduklarını dile getiren Ahmedinejad, "30 yılda bizi bu noktaya getirdiler. Uluslararası kurallara uyduk ama onlar yasa dışı davranarak bizi bu noktaya getirdiler" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir