İran halkı teslim olmayacak

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Hakaret ve zorbalık dilini kullanmak isterseniz biliniz ki İran halkı, hiçbir zaman teslim olmayacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran İslam Devrimi'nin 33. yıl dönümü dolayısıyla Tahran'daki Azadi Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada bölgedeki gelişmelere değindi.
Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye ile kürsüye çıkan Ahmedinejad, "Düşmanların oyunlarına karşı bölge ülkelerinin uyanık olmasını" istedi ve "Düşmanlar bölgedeki ülkeler, halklar ve mezhepler arasında tefrika peşinde" dedi.
"Bugün ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin yanında yer alıp siyonist rejimi kurtarmaya çalışanlar, özgür ve direnişçi halklara baskı uygulayanlar bilsin ki yarın onlara sıra gelecek" diyen Ahmedinejad, "Herkes dikkatli olsun, ABD ve Avrupa sadece kendi çıkarlarını düşünüyor ve vefalı dost değiller, sizleri de feda edecekler" görüşünü dile getirdi.
Dünyadaki tüm sorunların ABD'nin istilası ve siyonist rejimin varlığından kaynaklandığını belirten Ahmedinejad, "Bölge ve dünyadaki tüm diktatörler, ABD ve siyonist rejim tarafından destekleniyor" dedi.
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD ve batılı ülkelerin nükleer konuyu bahane ettiklerini, aslında İran'ın gelişmesine karşı olduklarını öne sürerek, "Müzakere yapmak istediklerini söylüyorlar. Biz, her zaman adalet ve saygı esasına dayalı müzakerelere hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Hakaret ve zorbalık dilini kullanmak isterseniz biliniz ki İran halkı, hiçbir zaman sizlere teslim olmayacak. Sizler için tek çıkış yolu, adalete bağlı olmak ve İran halkının haklarına saygı duymaktır" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir