İranlı diplomatlar ülkelerine döndü

Tahran'da İngiliz Büyükelçiliği'nin öğrenciler tarafından basılmasından sonra İngiltere'den sınırdışı edilen İranlı diplomatlar ülkelerinde çiçekler ile karşılandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TAHRAN - İran'daki İngiliz misyonlarına saldırılardan sonra İngiltere'den sınırdışı edilen İranlı diplomatlar ülkelerine döndü.
Resmi IRNA ajansı, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in açıklamasıyla, ülkeyi 48 saat içinde terk etmeleri istenen İranlı diplomatların, İran'ın başkenti Tahran'a geldiklerini bildirdi.
İranlı diplomatları, Mehrebad havaalanında 150 kadar radikalin ellerinde çiçeklerle bekledikleri görülürken, böyle bir gösteriden kaçınan hükümetin, 20 civarında diplomatla ailerini arka kapıdan çıkardığı dikkati çekti.
Salı günü, nükleer programı nedeniyle İran'a uyguladığı yaptırımları artırma kararı alan İngiltere'nin Tahran'daki Büyükelçiliğine saldırı olmuştu. Bunun üzerine Hague, Londra'daki İran Büyükelçiliğinin hemen kapatılmasını ve tüm İranlı diplomatların İngiltere'yi 48 saat içinde terk etmesini istediklerini söylemişti.
İngiltere, İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmediğini, en alt düzeye indirildiğini bildirmişti.
Bu konularda ilginizi çekebilir