İş dünyası saldırıyı kınadı, birlik çağrısı yaptı

Ankara'daki bombalı saldırıyı lanetleyen iş dünyası temsilcileri, teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara'daki terör saldırısı üzerine açıklama yapan iş dünyası temsilcileri, saldırıyı kınayarak lanetledi. İş dünyası, teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısını yineledi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)
Ankara'da ve Diyarbakır'da düzenlenen terör saldırılarıyla toplum olarak bir kez daha sarsıldık.Saldırıları kınıyor, bu insanlık dışı saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)
Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir.

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)
Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlarken acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Bilinmelidir ki, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bugün de atlatacağız.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)
Bu gibi saldırılar ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini hedef almakta ve toplumda endişe ve güvensizlik yaratmayı amaçlamaktadır. Milletimiz bu gibi saldırılarla sarsılmayacak kuvvetli bağlara sahip olduğundan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaktır.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON)
Ankara’da gerçekleşen menfur saldırıyı tüm kalbimizle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman askerlerine ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Hakk’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)
Saldırıyı ve terörün her şeklini insanlık suçu olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır. 

 

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)
Ne yazık ki bu alçakça ve kalleşçe saldırılardan sonra açıklama yapmaktan başka bir şey elimizden gelmiyor. Türkiye kendisini esir almaya çalışan teröre karşı birlik ve beraberliğini korumalıdır.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 
Bu saldırı cana kıymanın ötesinde, devletimizin terörle mücadele kararlılığını artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bütün varlığımızla devletimizin ve kahraman Ordumuzun yanındayız.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 
Saldırıyı gerçekleştiren ve insanlıkla ilgisi olmayan hainler hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Ülke olarak bu saldırılara karşı sağduyumuzu korumalıyız

Ankara Ticaret Odası (ATO) 
Terör saldırısını gerçekleştirenler ve onları destekleyenler dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaklar.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) 
Ülkemiz bir süredir terör odaklarının saldırılarının hedefi konumundadır. Milletiyle, devletiyle, tarihiyle büyük bir ülke olan ülkemizi bu saldırılar asla yıldıramaz. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)
Ülkeyi bölmek, huzurunu kaçırmak ve bunu kanlı eylemlerle hayata geçirmek isteyenlerin amacına ulaşamayacağını bildirdi.