”İş dünyasının talebi daha kapsamlı bir değişiklik”

Bakan Ergün, bugünkü şartlarda daha kapsamlı bir değişikliğin veya yeni bir Anayasa yapmanın koşullarının olmadığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, iş dünyasının daha kapsamlı bir anayasa değişikliği talebi bulunduğunu belirterek, bugünkü şartlarda daha kapsamlı bir değişikliğin veya yeni bir Anayasa yapmanın koşullarının olmadığını bildirdi.

Ergün, gazetecilerin Anayasa değişiklik taslağına ilişkin sorularını yanıtladı. Taslağa, iş dünyasından olumlu tepkilerin geldiğini anımsatan Ergün, "Aslında iş dünyasının talepleri, bundan daha kapsamlı talepler. Ancak bugünkü şartlarda o kadar kapsamlı bir değişiklik ya da sıfırdan Anayasa yapmanın koşullarının olmadığını biliyoruz" dedi.

TÜSİAD'ın, sendikaların ve odalar birliğinin, Anayasa değişiklikleriyle ilgili daha önce de çalışmalar yaptığını, taslağın hazırlanmasına da katkı sunduklarını kaydeden Ergün, "Türkiye'nin demokratikleşmesine daha hızlı bir şekilde katkı sağlayacak ve Türkiye'de özel sektörün demokratikleşme beklentilerini de karşılayacak bir paketin olması önemliydi. Dolayısıyla iş dünyasının olumlu tepki vermesi doğal. Eskiden beri iş dünyasının hazırlıkları da bu istikametteydi" diye konuştu.

Nihat Ergün, iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda Anayasa değişiklik taslağına yeni maddelerin eklenip eklenmeyeceğine yönelik soruya, "Arkadaşlar, taslakla ilgili görüşleri alıyorlar. Görüşler nihayetinde bir teklif haline getirildiğinde, o görüşlerin bir kısmı teklife yansıyabilir. Onu, o konu üzerinde çalışma sürdüren arkadaşlar değerlendirecekler. İş dünyasının ayrıntılı teklif veya taleplerini ben değerlendirmedim. Bu, her türlü görüşe, öneriye açık bir taslak. Eminim arkadaşlar teknik değerlendirmelerle, taleplerin yansıyabileceği boyutlarını yansıtmaya çalışacaklardır" karşılığını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir