İş Yatırım'dan 18,6 milyon lira net kar

İş Yatırım'ın ilk çeyrekteki aktif büyüklüğü ise, 2,6 milyar liraya yükselerek geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 52 artış gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Yatırım Menkul Değerler'in 2010 yılının ilk çeyreğinde konsolide net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85 artarak 18,6 milyon lira olarak gerçekleşti.

İş Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin 2009 yılı ilk üç ayında konsolide net karının 10 milyon lira olduğu hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, İş Yatırım'ın ilk çeyrekteki aktif büyüklüğü, 2,6 milyar liraya yükselerek geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 52 artış gösterdi. Şirketin özkaynakları da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 oranında artarak 352,8 milyon liraya yükseldi.

Yılın ilk üç ayında 25,4 milyar lira işlem hacmi ve yüzde 7,2 oranında piyasa payına sahip olan İş Yatırım, kurucu üyeleri arasında yer aldığı Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsasında (VOB) ise 23,6 milyar TL işlem hacmi ve yüzde 12,3 oranında piyasa payı elde etti.

İlk çeyrek sonu itibariyle İş Yatırım'ın şube sayısı İstanbulda 7, Ankara ve İzmir şubeleriyle ile birlikte Türkiye genelinde 9'a yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir